Portfolio-Primaire-sclerocerende-cholangitis-onderzoekzoekstool2018-06-27T14:39:31+00:00

PSC onderzoekstool

onderzoekstool

Wat?

Ongeveer 1100 patiënten hebben primair scleroserende cholangitis (PSC). Het grootste gedeelte van deze patiënten heeft uiteindelijk een levertransplantatie nodig, echter overlijdt een aanzienlijk aantal voordat een donorlever beschikbaar is.
Om prospectief onderzoek van patient reported outcomes (PROMs) mogelijk te maken, stuurt de PSC-app patiënten die deelnemen aan het onderzoek op willekeurige momenten een notificatie met een aantal vragen. Daarnaast maakt de webapplicatie het voor de onderzoeker mogelijk om de verzamelde gegevens in te zien.

Voor wie?

Omdat de klachten per uur kunnen verschillen, wil de onderzoeksgroep onder supervisie van dr. Cyriel Ponsioen in het Academisch Medisch Centrum, Amsterdam, een continue monitoring van deze patiënten opzetten, om zo meer inzicht te krijgen in de symptomen van deze groep patiënten. Daarnaast is prof. dr. R. Oude Elferink betrokken bij de opzet van dit project, omdat zijn groep o.a. onderzoek doet naar de oorzaak van jeuk bij galwegaandoeningen.

Waar?

Neem contact met ons op om de opties van een onderzoeks-applicatie voor uw organisatie te bespreken.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tijdelijke cookies. Deze zijn bedoeld om de website goed te laten werken op uw apparaat (computer, tablet of smartphone). Ook wordt deze cookie gebruikt om het contact formulier te verzenden en (geautomatiseerd) misbruik te voorkomen.